keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Gwada Video - viisi kuukautta tiivistettynä visuaaliseen muotoon

Ohessa vihdoin 26 minuutin pätkä siitä, mitä kaikkea muun muassa näihin viiteen kuukauteen mahtuikaan. Those memories...




-Hanna

5 kommenttia:

  1. Moi. Onko tuol autovuokraus melkeen pakollinen vai pystyykö käymään kaupungil ja biizeil esim vuokra fillaril ynm.? Tarkotus ois St.Annes majottuu ja viidakko ynm retket tehdä retkijärjestäjien kautta eli enemmän makoilu reissu.
    Kiitos jo etukäteen!
    Hyvä kirjotus! Kauhee matkakuume taas alko!
    -Joni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!

      Sanoisin että pyörällä lähtisin ehkä max. parin kilometrin etäisyyksille polkemaan (st. annen oma biitsi, La Caravelle biitsi, Bois Jolan biitsi) koska siellä lämmintä piisaa. Muuten bussit kulkee aika huonosti, johonkin klo 18 asti mutta toki sitä ennen niilläkin nyt jotenkin pääsee. Muuten riippuu paljon siitä mitä lomalta haluaa, jos lähinnä riittää pysytellä st annen tuntumassa noilla biitseillä ni voi vaikka harkita auton vuokrausta 1-2 päiväks jollon pääsee lähtemään vaikka Basse-Terren puolelle. Vuokraamoja löytyy siis ihan vaikka St Annen keskustasta. Mitä voisin suositella nähtäväks, riippuen toki kiinnostuksen kohteista:
      Basse-Terre:
      -Chute de la Lezard vesiputoukset keskellä sademetsää, 40min/suunta patikointia, kannattaa varautua kuraan
      -Chite d'Acomat vesiputous, 5min/suunta patikointia
      -Malendure (snorklaus, kilpikonnat, kajakointi, sukellus). Lähistöllä snorklaamalla lähee kilppareita, muuten tosi köyhä pohja, mutta edessä olevan Ilet pigeon saaren ympäristössä paljon korallia, kaloja yms. Sinne siis veneellä/kajakilla.
      -Kuumat lähteet

      Grande-Terre
      -Biitsit (St. Anne, La Caravelle, Bois Jolan, Petit Havre, Ilet du Gosier: saari Gosierin edustalla jonne 5min venematka joka kustantaa joku 2e suunta ja on kyllä kiva paikka ottaa vaikka piknik eväät ja viettää päivä).
      -Gosierin markkinat perjantaisin (ehkä joskus klo 17-20)
      -Pointe des Chateaux, ihan saaren itä-kärjessä, hieno paikka myös

      Ite kans lähössä sinne parin viikon päästä. Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä! Ja mukavaa reissua! :) Ps. Kannattaa varautua että englantia siellä puhutaan aika heikosti ja kauheesti mitään yöelämää ei ole. Tosin www.kkfet.com voi kattoa onko beach partyja luvassa ja la caravellen rannalla on hotellin puolesta yleensä ollu perjantaisin klo 12 pienet vaahtobileet, musiikkia ja mukava meno.

      Poista
    2. Kiitos paljon!
      Oli hyötyä kyllä. Jonkun aikaa jo reissua suunniteltu ja touko-kesäkuussa olis tarkotus pariks viikoks/kuukaudeks lähteä.
      Aurinko ja hienot rannat haussa eli varmaan juuri St.Annen tuntumassa pysytellään mut varsinki noi Basse-Terren vesiputoukset ja viidakko kiinnostaa nähdä.
      Luin juu aiemmin et englantia puhutaa vähän. Iteltä ei ranska parii lausetta paremmin viel lähe eli varmaan pitää alkaa lukemaan sitten :) Kannattaako noille vesiputouksille ja patikointi retkille ottaa joku paikalline/opas mukaan vai onnistuuko iha ite mennä seikkailumielellä? :) Miten tuo majoitus sun mielestä parhaiten? (Ite Aasiassa matkanneena) Yleensä etsin majatalot paikan päältä vasta, mut löytyyks tuolt jotain rantabungalowei/majataloi ynm hieman edullisempia ku perus hotellit?
      Kiitos taas etukäteen!
      -Joni

      Poista
  2. Moikka!

    No me ei ainakaan ikinä otettu mitään oppaita ja kyllä mä lähtisin ennemminkin seikkailumielellä. Kysyy vaan mahd. hyvin reittiohjeet ni ne polut niille putouksille on kyllä aika selkeitä :) Toi majotus voi olla vähän hankalampi, koska mitä oon käsittäny ni ei ihan onnistu kuten Aasiassa, sielläkin tosin reissanneena. Meillähän nyt oli oma kämppä siellä vuokrattuna, mutta porukoille etsin netistä (http://www.leboncoin.fr/annonces/offres/guadeloupe/) mutta sivut on kyllä ranskaks. Mut suosittelisin ehkä ettimään jossain määrin etukäteen netistä mikäli mahdollista ja varmistaa, että on aika lähellä biitsiä ettei sitä autoo sit tarttis :)

    VastaaPoista
  3. Okei loistavaa! Kiitos paljon vinkeistä ja hyvää reissua myös sulle! :)

    -Joni

    VastaaPoista