torstai 6. maaliskuuta 2014

Discovering Marie-Galante & sleeping on the beach

Koska Mardi Gran aka laskiaisen takia täällä vietettiin koulusta lomia tämän viikon maanantaista keskiviikkoon, oli oiva ajankohta lähteä muutaman yön reissulle jonnekkin päin. Kohteeksi valikoitui yksi Guadeloupen saarista, Marie-Galante. Reissuun lähdettiin maanantaiaamuna kukonlaulun aikaan ja porukkaan liittyi meidän kolmen lisäksi kaksi ranskalaista, Nico ja Florian. Perillä kohteessa olimme jo heti aamu yhdeksän jälkeen, sillä kohtalaisen isolla matkustaja-aluksella matkaa taittoi vain tunnin. Perillä auto vuokraukseen, kamat ahdettiin takakonttiin ja eikun matkaan.

Oli tarvetta pysähtyä ostamaan vettä, joten samalla bongasimme kylmät siiderit (ei niin tavallista täällä päin), joten maanantaiaamu alkoi paremmin kuin hyvin. Huristelimme ensin näköalapaikalle, jonka jälkeen löysimme ihanan pienen biitsin, missä ei ollut ristin sielua. Aurinkoa, musiikkia, snorklausta, harppuunakalastusta, kalan grillausta, loistava fiilis ja paljon hulluttelua.







"O ouu"
 

If there's a need for a photo, Florian can drive meanwhile
 




Why to drink upside down? Well... why not
Coucou
 


Lazy tourists style, not enough energy to get out of the car :D
 










Slacklining
 


Dancing session
"Let's play!"
Hello, I'm Mr Fish
Some crazy people
The catch of the day


Your dinner is served



Iltapäivällä etsimme ruokakaupan, ostimme eväitä ja bongasimme matkanvarrella houkuttelevan näköiset lounastuspaikan. Ravintolan omistaja antoi meidän käyttää ”kelluvaa pöytää”, vaikkakin meillä oli omat eväät. Söimme, pelasimme korttia ja kävimme vielä ostamassa ravintolasta kylmää kurkunkostuketta samalla auringonlaskua katsellessa ennen hotellille siirtymistä.


The best group photo ever



Thank you Florian (Y) :P
Pizzaaaa
 
Hotellin löysimme eräältä biitsiltä. Hieno 5 tähden hotla, missä kaikki mukavuudet. Kiinnitimme rantakatoksen kolmeen seinämään pressut ja sisälle kaikkien viiden riippumatot. Seinistä jätimme auki merenpuoleisen sivun, joten hotellista oli merinäköala, kunnon tuuletus ja iso uima-allas (aka Karibianmeri). Kävimme yöuinnilla, katselimme tähtiä ja pelasimme erilaisia juomapelejä kunnes oli aika mennä nukkumaan. Itsellä ei uni oikein maittanut, joten nousin 6 jälkeen katsomaan päivän valkenemista ja auringon nousua. Lopulta aika huikea näky vallitsi taivaan. Samaan aikaan taivaalla oli iso pilvi, minkä alla näkyi sadekuuro, yläpuolella kaartui vahvasti erottuva ja värikäs sateenkaari, kun taas muualla taivas oli aivan sininen ja veneet lilluivat meressä. Vaikuttavaa. Sillä aikaa kun muut nukkuivat, kiertelin kameralla ympäri biitsiä, kiipeilin puissa (kyllä, joskus 7-8 aikaa aamusta) ja hengailin riippumatossa.

Playing drinking games in the candle light

 

My early morning photos
The Beach Hotel*****




 








Koska Chloélla, eräällä ranskalaisella, oli ollut vieraita vielä maanantai-iltaan asti, niin hän liittyi mukaan tiistaiaamusta ja Maiju puolestaan lähti tiistai alkuillasta, joten päivän ajan olimme kuudestaan. Autossa tuli hieman ahdasta, mutta toimi se niinkin. Etsimme biitsin missä kalastimme, snorklasimme, olimme riippumatoissa, grillasimme ja oleilimme. Chloé kävi heittämässä Maijun satamaan, jonka jälkeen teimme aarteenmetsästys reissun paikalliselle hautuumaalle, koska kaupat olivat jo kiinni ja meillä vesi loppu. Vettä saatiin ja oli aika palata pystyttämään 5 tähden hotellimme uudelleen. Matkalla kuitenkin jäimme ihastelemaan auringonlaskua, sillä normaalisti Guadeloupella Basse-Terren saari ja tulivuori jäävät juuri auringonlaskun tielle. Tällä kertaa näin ei ollut ja maisema oli aivan ihana. llta puolestaan vietettiin jokseenkin saman kaavan mukaan kuin edellinenkin, poikkeuksena tosin se, että myös nukkuminen onnistui toisena yönä paljon paremmin.
  



The fish catch
 






















 




Getting more water... the basic way...
 



Kolmantena päivänä kiertelimme eri puolilla saarta, pysähdyimme rannoille ja löysimme kivan ravintolan, joka muistutti enemmänkin jonkun kotia, mikä se tosin myöskin oli. Lopulta palasimme sataman läheisyyteen rannalle ja nautimme vielä auringosta ennen paluuta Guadeloupelle. All in all, reissu oli aivan huikea. Hyvä seura, eksoottisuus ja luonnonläheisyys höystettynä melkein jo kipeillä vatsalihaksilla nauramisesta. Maijua lainaten: C’était suppeeeer et cooool!
  















Tarkoituksena on ollut päivittää normaalipäivitys viimeisestä kahdesta viikosta, mutta ehkä kykenen siihen lähipäivinä. We'll see. Terveisiä Suomeen! :)

1 kommentti:

  1. Oo la la laa. Ikävä tuli katsoessa kuvia. Onneksi vain 6 viikkoa ja sitten nähdään.
    T:ä

    VastaaPoista